Ανακαλύπτουν ότι ο Στόουνχεντζ είχε μεγάλη ακουστική για να ενισχύσει τις φωνές και να βελτιώσει τον ήχο της μουσικής

Ανακαλύπτουν ότι ο Στόουνχεντζ είχε μεγάλη ακουστική για να ενισχύσει τις φωνές και να βελτιώσει τον ήχο της μουσικής


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Λόγω της διάταξης των λίθων, ο θόρυβος που αναπαράχθηκε μέσα του δεν προβάλλεται πέρα ​​από το περιβάλλον πεδίο του μνημείου.

Μια ομάδα Βρετανών ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Σάλφορντ προτείνει ότι η διάταξη του μεγαλιθικού μνημείου Στόουνχεντζ στην Αγγλία δημιούργησε μια σημαντικήακουστικός χώρος μέσα. Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Science Direct.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο σχεδιασμός της δομής του βράχου επιτεύχθηκεενισχύστε τις φωνές και ενισχύστε τον συντονισμό της μουσικής στο μνημείο. Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, ο ακουστικός μηχανικός Trevor Cox και οι συνεργάτες του δημιούργησαν εκ νέου ένα μοντέλο κλίμακας (1:12) για να προσομοιώσουν τη μετατόπιση του ήχου.

Το σχεδιασμένο αντίγραφο, που ονομάζεται Stonehenge Lego, αναδημιούργησε το157 πέτρες που ήταν μέρος του ιστότοπου πριν από περίπου 4.200 χρόνια, επιτρέποντας τη μελέτη των ακουστικών επιδράσεων του ανοιχτού τοπίου που περιβάλλει το μνημείο. Στη συνέχεια, η ομάδα τοποθέτησε ηχεία και μικρόφωνα σε διάφορες εσωτερικές και εξωτερικές τοποθεσίες.

Ο Cox συνέκρινε τα χαρακτηριστικά του αρχαιολογικού χώρου με έναν κινηματογράφο. «Παραδόξως, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Στόουνχεντζ δεν έχει στέγη και υπάρχουν πολλοί χώροι ανάμεσα στις πέτρες, η ακουστική μοιάζει περισσότερο με κλειστό δωμάτιο,σαν κινηματογράφοςπαρά έναν εξωτερικό χώρο », εξήγησε ο συγγραφέας της μελέτης.

Λόγω της διευθέτησης των λίθων, τυχόν θόρυβος που συνέβη στο Stonehenge δεν προβάλλονταν πέρα ​​από το περιβάλλον πεδίο του μνημείου και, ακόμη, θεωρείται ότι ούτε άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στον κύκλο των μεγαλιθών μπορούσαν να το αντιληφθούν καθαρά. Επίσης, οι ήχοι δεν αντηχήθηκαν από το μοντέλο.

«Το μοντέλο έχει πιο ακριβή αναπαράσταση της προϊστορικής γεωμετρίας […] Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε ο Stonehenge είναι πολύ αμφισβητούμενος, αλλά αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότιοι ήχοι βελτιώθηκαν μέσα στον κύκλο σε σύγκριση με το εξωτερικό », κατέληξαν οι ερευνητές.


Βίντεο: Γιατί Χτίστηκε Το Πελώριο Πέτρινο Μνημείο; Στόουνχεντζ


Σχόλια:

  1. Lazarus

    Ανάθεμα, δοκιμή! Το υποστηρίζω πλήρως! Κρίμα, παρατήρησα, την παραμονή των ερχόμενων εορτών της Πρωτοχρονιάς, το Διαδίκτυο έχει εξαθλιωθεί κάπως από πλευράς επισκεπτών και, κατά συνέπεια, και καλών ιδεών, αλλά ορίστε! Σέβομαι. Και εδώ κάθομαι στο δίχτυ για μέρες, φίλοι έγνεψαν αμέσως για να γιορτάσουν το νέο έτος πάνω από το λόφο, αλλά δεν μπορούσα λόγω της συνόδου

  2. Golding

    Είναι κρίμα που δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε τίποτα. Ελπίζω να βοηθήσετε εδώ. Μην απελπίζεστε.

  3. Hippolytus

    Σας συμβουλεύω να δείτε έναν ιστότοπο, με μεγάλη ποσότητα άρθρων για ένα θέμα που σας ενδιαφέρει.

  4. Nephthys

    Ναι αλήθεια.

  5. Besyrwan

    Μπορεί να γεμίσει ένα κενό...

  6. Jaecar

    Μου άρεσε πολύ, ούτε που το περίμενα.



Γράψε ένα μήνυμα